AKTUALNO! Moji – skupina za pomoč bližnjim osebe z MH

Moji – podporna skupina za osebe, katerih bližnji se soočajo z motnjami hranjenja so namenjena staršem, skrbnikom, sestram, bratom, fantom, puncam, prijateljem in drugim, katerih ljubljeni (hči, sin, prijateljica, punca, itd.) se sooča z motnjo hranjenja. Namen skupine je ustvariti varno, razumevajoče in ljubeče okolje, v katerem si nudimo pomoč in oporo vsi, katerih najdražji trpijo za motnjo hranjenja. 
Podporna skupina se be odvijala 1-krat mesečno in sicer vsak zadnji ponedeljek v mesecu, začenši 26.2.2018 ob 17.00 uri v prostorih društva Svetovalni svet.
Udeležba je BREZPLAČNA (prosimo pa za prostovoljne prispevka).
Več informacij in prijave na info@svetovalni-svet.si ali telefonski številki 068 648 695.
Prisrčno vabljeni!


AKTULNO! Skupaj gre lažje – podporna skupina za osebe z MH

SKUPAJ GRE LAŽJE – srečanja podporne skupine za osebe z motnjami hranjenja so namenjene vsem, ki so se znašli v začaranem krogu motenj hranjenja. Namen podporne skupine je ustvariti varno, razumevajoče in ljubeče okolje za vse, ki si želijo pomoč, pogovor ali morda samo druženje z drugimi, ki živijo podobno zgodbo motenj hranjenja. Ker gre skupaj vselej lažje..
Podporna skupina se bo srečevala tedensko, vsako sredo ob 17.30 uri v prostorih društva Svetovalni svet, Masarykova 23, Ljubljana.
Prisrčno vabljeni!
Udeležba je BREZPLAČNA (prosimo le za prostovoljne prispevke)!
Več informacij in prijave na info@svetovalni-svet.si ali telefonski številki 068 648 695.


Podporna skupina za osebe z motnjami hranjenja

AKtualno! Ko prevlada jeza - delavnica o čustvih

KO PREVLADA JEZA – DELAVNICA O ČUSTVIH, Društvo Svetovalni svet, 25.1.2018 ob 17.uri

»Veliko lažje se je jeziti na druge, kot pa jim povedati, da so vas prizadeli.«

                                                                                                                                                                                                                                                                Tom Gates

V tokratni delavnici o čustvih, se bomo dotaknili doživljanja negativnih čustev, še posebno jeze.

Vprašali se bomo, če so negativna čustva res tako negativna, zakaj jih doživljamo, zakaj nas lahko preplavijo ter včasih celo prevzamejo nadzor nad našim ravnanjem. SKušali jih bomo razumeti ter se vprašali kako se lahko naučimo z njimi bolje upravljati.

Vsa čustva imajo namreč svoj namen, so v osnovi pravilna in tudi koristna, niso pa vedno določenemu trenutku ali situaciji primerna. Kdaj smo preprosto jezni in si pri tem ne moremo pomagati, čeprav se zavedamo, da čustvo jeze v dotični situaciji morda ni povsem upravičeno. Včasih se sicer zavedamo, da bi bila jeza v določenem trenutku ali situaciji povsem normalno in pričakovano čustvo, vendar se zgodi, da se enostavno ne moremo jeziti. Spet drugič pa nas preplavi cela paleta čustev hkrati in se sočasno počutimo jezne, nemočne in žalostne. 

25. januarja 2018 bomo ob 17. uri skupaj iskali odgovore na vprašanja o jezi ter drugih negativnih čustvih. Spoznali bomo zakaj se čustva z nami navidezno poigravajo in kaj, če sploh, lahko sami ukrenemo glede tega. Vljudno vabljeni na delavnico o jezi, ki se bo odvijala v prostorih društva Svetovalni svet, Masarykova 23, Ljubljana.

AKTUALNO! DRUŠTVO SVETOVALNI SVET V NOVIH PROSTORIH

Društvo Svetovalni svet smo se preselili v povsem preurejene prostore na Masarykovi 23, v Ljubljani. Lokacija je lahko dostopna, saj se nahajamo v bližini glavne avtobusne in železniške postaje. Nekaj korakov stran je tudi postajališče mestnega prometa. Parkirišče je brezplačno!

Vljudno vabljeni v naše nove prostore, kjer se že veselimo srečanja z vami!