SODELAVCI/-KE DRUŠTVA SVETOVALNI SVET

VODJA

Sem ANA ZIHERL, vodja programa “Pravi naslov za pomoč pri motnjah hranjenja” in predsednica društva Svetovalni svet.

Po izobrazbi socialna delavka, z dolgoletnimi izkušnjami svetovalnega dela na področju motenj hranjenja. Z motnjo hranjenja  sem se že sredi 80.ih let prejšnjega stoletja spopadala tudi sama. Po zaključku študija v Ljubljani me je pot zanesla v Veliko Britanijo, kjer sem diplomirala s področja motenj hranjenja. Tam sem zase tudi našla pomoč, ki je takrat pri nas še ni bilo na voljo. Ob vrnitvi domov sem se odločila, da svoje novo pridobljeno znanje uporabim za pomoč drugim s podobnimi težavami. S tem namenom smo začele v Ženski svetovalnici s programom na področju motenj hranjenja. Svoje znanje od takrat redno izpopolnjujem na izobraževanjih v Sloveniji in tujini.

Leta 2015 smo ustanovili samostojno društvo Svetovalni svet. Namen je bil ponuditi različne oblike pomoči osebam z motnjami hranjenja. Kot moderatorka sodelujem tudi na forumu Motnje hranjenja portala Med.over.net, kjer odgovarjam na vprašanja povezana s to tematiko. S sodelavci razvijamo  tudi različne programe na temo samopodobe ter zdravega odnosa do hrane in telesa.

Kot rečeno, sem tudi sama v mladih letih preživela bulimijo ter stiske in bolečino, ki spremljajo motnje hranjenja. Danes iz te izkušnje  črpam optimistično naravnanost ter odločnost pri nudenju pomoči drugim z motnjami hranjenja. Sem navdušena hribolazka, “živaloljubka” in naravnost obožujem naravo. 

“Prostovoljci so ljubezen v gibanju.”

Neznani avtor

Prostovoljci

 

Delo društva pa seveda ne bi bilo mogoče brez predane EKIPE PROSTOVOLJCEV, Grega, Nataše, Irene, Nine, Polonce, Gaje, Janka in Urše. Prihajajo iz različnih vetrov, z različnimi izobrazbami in nekateri celo z lastnimi izkušnjami z motnjami hranjenja.

Svetovalni svet pomoč pri motnjah hranjenja prostovoljci