SODELAVCI/-KE DRUŠTVA SVETOVALNI SVET

Ana Ziherl strokovna sodelavka društva Svetovalni svet

Srce in duša društva

Moje ime je ANA ZIHERL in sem vodja programa “Pravi naslov za pomoč pri motnjah hranjenja” in predsednica društva Svetovalni svet.

Po izobrazbi sem socialna delavka, z dolgoletnimi izkušnjami svetovalnega dela na področju motenj hranjenja. Z motnjo hranjenja  sem se že sredi 80.ih let prejšnjega stoletja spopadala tudi sama. Po zaključku študija v Ljubljani me je pot zanesla v Veliko Britanijo, kjer sem diplomirala s področja motenj hranjenja. Tam sem zase tudi našla pomoč, ki je v takratni Jugoslaviji še ni bilo na voljo. Po povratku domov sem se odločila, da svoje novo pridobljeno znanje uporabim za pomoč drugim s podobnimi težavami. S tem namenom sem se zaposlila v Ženski svetovalnici kot vodja programa na področju motenj hranjenja. Tamkajšnja ekipa me je sprejela z odprtimi rokami in kmalu smo ustanovile skupino za samopomoč pri motnjah hranjenja. Sčasoma smo svoj program dela še širile in razvijale. Svoje znanje od takrat redno izpopolnjujem na različnih izobraževanjih po Sloveniji in tujini.

Leta 2014 so se naše poti z Žensko svetovalnico razšle, zato smo se z kolegi odločili in leta 2015 ustanovili društvo Svetovalni svet. Namen ustanovitve je bil ponuditi različne oblike pomoči osebam z motnjami hranjenja. Kot moderatorka sodelujem tudi na forumu Motnje hranjenja portala Med.over.net, kjer odgovarjam na vprašanja uporabnikov, povezana s to tematiko. Razvijam pa tudi različne programe na temo samopodobe ter zdravega odnosa do hrane in telesa.

Kot rečeno, sem tudi sama v mladih letih preživela bulimijo ter stiske in bolečino, ki spremljajo motnje hranjenja. Danes iz te izkušnje  črpam optimistično naravnanost ter odločnost pri nudenju pomoči drugim z motnjami hranjenja. Sem navdušena hribolazka, “živaloljubka” in naravnost obožujem naravo. 

"Prostovoljci so ljubezen v gibanju."

Neznani avtor

Prostovoljci - nesebični motor društva

Moje delo in delo društva pa seveda ne bi bilo mogoče brez nenadomestljive pomoči EKIPE PROSTOVOLJCEV, Grega, Katre, Mitje, Nataše, Irene, Petre in Urše. Prihajajo iz različnih vetrov, z različnimi izobrazbami in nekateri celo z lastnimi izkušnjami z motnjami hranjenja, vendar vsi odločeni pomagati. HVALA VAM!

Svetovalni svet pomoč pri motnjah hranjenja prostovoljci