SVETOVALNI SVET

SVETOVANJE

Svetovanje je proces, ki pomaga pri razumevanju, kaj se dogaja “v ozadju” težav s hrano, s čim vse so le te povezane, pa tudi temu, kako se na nov način soočiti s stiskami, ki se skrivajo za motnjami hranjenja. Svetovanje namenjeno tudi temu, kako vzpostaviti bolj konstruktiven odnos do hrane (v smeri bolj zdrave, uravnotežene prehrane) in da se ne “žreš za vsako malenkost, ki ne gre po planu”.

Svetovanje je zelo oseben odnos, ki temelji na zaupanju in  se prilagaja potrebam osebe v stiski.

pomoč

Pomoč preko svetovalnega pogovora.

Prek pogovorov s svetovalko oseba začne prepoznavati svoja čustva in potrebe, razumevati povezavo med čustvi in ravnanjem, neha se obsojati, prepozna “uničujoče ali omejujoče” vzorce in vztraja na poti iskanja novih, bolj konstruktivnih načinov soočanja s hrano in življenjem.

Svetovanje traja okvirno eno uro, cel proces pa traja običajno od šest mesecev do več let, saj okrevanje zahteva uvid vase in spreminjanje načinov ravnanja z različnimi čustvi in potrebami ter  odnosa do sebe, do drugih ljudi in konec koncev do življenja nasploh. Takšne spremembe niso mačji kašelj in ne gre pričakovati izboljšanja “na hitro”.

Svetovanje običajno poteka osebno, v prostorih društva, po dogovoru pa lahko tudi na domu osebe v stiski ali preko Skypa.

Svetovanje v našem društvu izvaja Ana ZIHERL, dipl. socialna delavka z več kot 20-letnimi izkušnjami svetovalnega dela na področju motenj hranjenja. Več na: http://svetovalni-svet.si/projekti/podatki-o-nas/.

Pri nas izvaja psihoterapijo tudi Anja BOŽIČ, geštalt družinska izkustvena terapevtka, ki nudi individualne, družinske in partnerske terapije za osebe, ki se znajdejo v različnih stiskah (več na prvi strani oz. tukaj: http://svetovalni-svet.si/.

Za dogovor glede svetovanja ali informativni razgovor nas lahko pokličete na telefonsko številko  068/648 695 ali nam pošljete email na info@svetovalni-svet.si.

Informacije o cenah vam posredujemo po telefonu ali e-pošti, glede na vaše želje.

Ko potrebuješ pomoč...

Ko potrebuješ pomoč…